Patosi, qyteti i njohur i naftëtarëve, shtrihet gjatë vargut koodrinor Fier – Patos, në formë harku, i cili përngjan si një amfiteatër natyror e mbart mbi supet e veta histori dhe vlera të çmuara të një zhvillimi të vrullshëm urban dhe social.

Në vështrimin e Rajmonda Balilaj qyteti dukej ndryshe. Ai zbulohej deri në shtresimet më të thella të problemeve dhe vishej me ngjyrat më të ngrohta të jetës. Kryebashkiakja e shikonte atë si pjesën e saj shpirtërore dhe zotonte në heshtje përkushtimin dhe kujdesin e trefishtë: si drejtuese, si nënë e si grua….

AlbaniaUSA