Eskavator financuar nga Qeveria Shqiptare

Dhurimi i ketij eskavatori nga Qeveria Shqiptare Bashkise Patos eshte nje mbeshtetje per bujqesine ne kete bashki. Bashkia me kete mjet dhe skrepin e blere me te ardhurat e veta do te mund te realizoje nderhyrjen e plote ne sistemin e kanaleve kulluese dhe vaditese ne te gjithe zonen. Nuk jane shume por ajo qe do te realizojme ne mirembajtjen e infrastruktures bujqesore por dhe me gjere, gjate vitit 2017 dhe ne vazhdim jane shume.Nuk trasheguam asnje mjet nga dy ish komunat te cilat ju bashkuan Bashkise Patos por trasheguam vetem nje infrastrukture bujqesore qe nuk nderyhej prej me shume se 25 vjet. Jemi ne rrugen e duhur.

VLERËSIMI I KOMUNITETIT PËR QEVERISJEN

Qendra e Aleancës Gjinore për Zhvillim, me mbështetjen e USAID, projekti “Planifikimi i Qeverisjes Vendore” dhe UN Women, pas studimit që kanë bërë në gjithë territorin e Bashkisë Patos, prezantuan gjetjet dhe raportin e situatës.

Drejtori i Projektit PLGP të USAID z. Kevin McLaughlin asistoi në takim, duke vlerësuar raportin dhe përgëzoi Kryebashkiaken për arritjet e deritanishme, duke e inkurajuar për llogaridhënie e transparencë të vazhdueshme, si një nga komponentët kryesorë të demokracisë.

Kryebashkiakja Balilaj, vlerësoi procesin tejet transparent dhe rëndësinë që ka mendimi qytetar për të matur dhe raportuar mbi shërbimet publike.
Znj.Fitore Sulejmani, eksperte e VKQ-së prezantoi gjetjet përpara të ftuarëve e nga diskutimet në sallë u mbajtën shënime deri në raportin përfundimtar, i cili dokumenton perceptimin qytetar, si një tregues I transparencës dhe llogaridhënies.

#PerceptimiQytetarPërQeverisjen #SiNaVlerësonKomuniteti#Transparencë #LLogaridhënie #FormuQytetar
#USAID #GADC #UNËomen #BASHKIAPATOS

NIS RIKONSTRUKSIONI I RRUGËS GRIZË

Rikonstrukisoni i kësaj rruge, e cila lidh lagjen “Grizë Lënginas” me rrugën nacionale Fier Patos dhe qytetin e Patosit, me një gjatësi 846 m dhe 5 m gjerësi, me trotuar, ndriçim dhe pemë dekorative, vjen si një standard i ri urban, me infrastrukturë bashkëkoohore dhe qëndrueshmërie në zhvillimin mjedisor dhe ekonomik për zonën.

Patosi Fest

“PATOSI FEST”

Në 100 vjetorin e Naftës Shqiptare, ky qytet i ngritur 69 vite më parë mbi një truall mijëravjeçar, do të ketë ditën e tij simbolike, 23 Qershorin.

“Kam kënaqësinë dhe privilegjin e madh të jem së bashku me ju në këtë shesh me dy simbole të veçanta:Sheshi që mban emrin e një personaliteti që drejtoi sektorin e naftës në vitet më të arta;si dhe pema shekullore e Ullirit të cilat të dyja së bashku janë trashëgimia dhe vazhdimësia që gjyshërit na kanë lënë pas dhe ne do t’ua lëmë brezave që do të vijnë”

R.Balilaj

AlbaniaUSA